Monday 5 March 2012

Miejsce odpowiednie podłoże, na obiad

W epoce, w której takeouts i drive-in restauracji to nie tylko kwestia wygody, ale preferowanym wyborem, jest bardzo mało okazji, gdzie będzie można zadbać o to właściwe miejsce ustawienia stołach jest przestrzegane. Z ludźmi coraz częściej wybierają dla bufety, zamiast usiąść kolacje przy imprezę, ze względu na zróżnicowane albo rozprzestrzeniania kuchni, które mogą dać, lub ze względu na ogromną listę gości, że mają potrzebę właściwego ustawienia tabeli jest ograniczony do uroczyste kolacje z zaledwie kilku osób lub obiad rodzinny, w którym chcesz ustawienie na bardziej konwencjonalnych i dworskiej. Ale jeśli trzeba zorganizować uroczystego z kolacje w kursach, będziemy musieli nauczyć się odpowiedniej sposób, aby ustawić tabeli. Ten artykuł pomoże Ci opanować właściwe miejsce ustawienia uroczystych kolacji, tak że nie mam żadnych problemów, jak wiele partii.
Ustawienia Oficjalne Miejsce Kolacja
Kiedy mówimy o odpowiednie nakrycie stołu na uroczystą kolację, mamy na myśli sposób, w jaki sztućców i zastawy stołowej znajduje się na stole. Zgodnie z tabelą ustawienie etykiety, jest pewna kolejność, w jakiej powinny być ułożone sztućce na stole. Układ lub sposób srebra jest ustawione na jednym z jadalnią nazywany jest ustawienie miejscu. Ustawienia właściwe miejsce na obiad jest zmienna w ciągu historii, a także różni się w zależności od własnego dziedzictwa kulturowego.
Na uroczystej kolacji, zawsze powinien być centralnym dekoracyjne na środku stołu. Spróbuj zrobić to centralny równie interesujące, jak to możliwe, ponieważ w przypadku, gdy serwuje kolację do ludzi, którzy nie są zaznajomieni z siebie to zawsze może służyć jako rozpoczęcie rozmowy. Upewnij się także, że goście siedzą w taki sposób, że mieszają się jak najwięcej i zrobić rozmowy z osobami, których nie znają. To gwarantuje, że nikt nie czuje się wyobcowana. Po dokonaniu właściwego miejsca w samolocie na stole, trzeba będzie przenoś uwagę na właściwe miejsce ustawienia na kolację. W tym artykule, będziemy uważać, że srebra i sztućce na poniższej liście będą stanowić jedno miejsce ustawienia. ; Kubek wody; Red kielich wina, kielich Białe wino, chleb i masło płytki; rozrzutnik masła, łyżka do zupy, nóż Kolacja;; Łyżeczka Sałatka widelec, widelec Kolacja, Deser widelec, miska zupy talerz, serwetkę Kolacja; Teraz, gdy jesteś świadomość, że towar stanowi jeden właściwe miejsce ustawienia stołu, uczmy się jak ustawić tabeli. ; Każde miejsce na tej tabeli jest określony w dwóch rzędach. Płyta chleba i masła jest w lewym górnym rogu z masłem rozrzutnik umieszczony poziomo w górnej części płyty. Płyta jest na około godzina jedenasta, gdy talerz był tarczy zegara. ; Następnie przychodzi kielichy, które są umieszczone w jednym rzędzie z płyty chleba i masła, ale na 1 godziny, ponownie z talerza jako tarczy zegara. Miejsce puchary w celu zmniejszenia wielkości od lewej do prawej. Oznacza to, że kubek wody będzie na pierwszym miejscu, kielich wina czerwone i białe obok kielich wina ostatnio. ; Jeśli talerzu jest centrum ustawienia miejsce, a następnie równolegle do niej po lewej stronie miejsce jest odpowiednie miejsce na serwetki obiad. Na prawo od serwetek, trzeba będzie się z trzech widelców, począwszy od widelec sałatki, następnie kolacja i wreszcie widelec widelec deser. , Miska zupy znajduje się na talerzu. ; Równolegle do tego ustawienia, po prawej stronie talerza, możesz umieścić pozostałe srebra, od lewej do prawej, z nożem obiad, łyżeczka i łyżka do zupy. ; Wymagania Etykieta że rozwiązanie tych zasad ustalania właściwego miejsca na kolację w przypadku, gdy gospodarzem uroczystego obiadu usiąść. Przed określonych w tabeli, zapewnia, że ​​wszystkie zestawy sztućce są odpowiednio dopracowana i że zastaw jest rozliczana. Większość gości na imprezie nie oczekują formalne dworskiej kolacji, a jestem pewien, że tak jak wysiłek z twojej strony na pewno na nich wrażenie.

No comments:

Post a Comment