Friday 16 December 2011

Ziarna kawy Przechowywanie

Kawa jest niewątpliwie jednym z najbardziej popularnych napojów na świecie. Mimo, że niektórzy ludzie używają sklepie kupić kawę mieloną, inni świeżo palonej i gruntu z nich, tak, że świeżość i smak nie jest stracone. Ci, którzy należą do tej drugiej kategorii, kup ziarna kawy, które są przechowywane prawidłowo, tak aby mogły one grind nich korzystać, kiedy tylko wymagane. Jednak muszą być bardzo ostrożny w zakresie przechowywania ziarna kawy, jak może się zestarzeć fasola, jeśli są przechowywane w niewłaściwy sposób. Ten artykuł dotyczy porady i wskazówki na temat przechowywania ziaren kawy w domu.
Kilka faktów ziaren kawy
Wszyscy wiemy, że kawa są nasiona roślin kawy. Nasiona te są wydobywane z owoców i przetwarzane w celu ziaren kawy, które następnie są palone w różnym stopniu, tak do produkcji różnych rodzajów kawy. Mówi się, że świeżo palonej, ziemi i parzona kawa smakuje najlepiej. Jest to proces palenia, który jest odpowiedzialny za charakterystyczny zapach kawy. Fasolka szparagowa kawy mają dłuższy okres ważności, w stosunku do nich i tak palone, pieczenie odbywa się tylko przed spożyciem. Aby uzyskać najlepszy smak z ziarna kawy, z jednej strony masz do przechowywania ziarna kawy poprawnie, po drugie raz pieczone, należy użyć proszku do kawy, w ciągu kilku dni. Sposób przechowywania ziarna kawy będą różne dla nich pieczone i te surowe. Podstawową ideą temat przechowywania ziarna kawy jest wymagane, aby przechowywać je prawidłowo, bez uzyskiwania zestarzeć. Poniższe punkty z pewne wytyczne dotyczące sposobu przechowywania ziarna kawy. Czytaj więcej na najlepsze ziarna kawy.
Przechowywanie Ziarna kawy w domu
Istnieją różne czynniki, które mogą mieć niekorzystny wpływ na świeżość ziaren kawy, w normalnych warunkach. Najważniejsze z nich to powietrze, ciepło, wilgoć i światło. Musisz chronić ziaren kawy z wszystkich tych elementów, tak aby uniemożliwić im się zestarzeć. Jeśli chcesz przechowywać zielonych ziaren kawy, możesz użyć nieprzezroczysty szczelne pojemniki, tak aby zapobiec wprowadzeniu światła i wilgoci wewnątrz. Keep tych pojemnikach w chłodnym, ciemnym miejscu. Zawsze lepiej jest używać ceramiczne pojemniki do przechowywania ziarna kawy. Możesz także użyć opakowania szklane, ale należy zachować je w ciemnych miejscach. Z tworzyw sztucznych i pojemników metalowych nie są powszechnie stosowane do tego celu. Stwierdzono, że kawa pozostaje świeże, od ponad roku. Jednakże, zielonych ziaren kawy nie są łatwo dostępne, a ponadto wiąże się dużo pracy, w celu przekształcenia ich do kawy w proszku. Tak, wiele osób woli przechowywania palonych ziaren kawy, które mogą się zestarzeć łatwo. Czytaj więcej na młynkach do kawy.
Jeśli chodzi o palonych ziaren kawy chodzi, trzeba je wykorzystać w ciągu miesiąca. Mówi się, że najlepiej, jeśli grind i wykorzystania kawy palonej w ciągu dwóch tygodni. Musisz użyć nieprzejrzysty, Szczelne pojemnikach dla tego fasola zbyt. Również w tym przypadku, to będzie lepiej korzystać pojemniki ceramiczne. Innym czynnikiem dotyczące palonych ziaren kawy jest że tym ziaren kawy prasowa mnóstwo gazu, może dostać nagromadzonych wewnątrz kontenera i wpływać smak. Tak, masz do otwarcia tych pojemników przynajmniej raz dziennie, tak, aby dać upust gazu. Powtórz proces dla pierwszego kilku dni. Inną alternatywą jest użycie torebek zawór, ale, torby te mogą być drogie i trudno znaleźć. Jeśli nie wykorzystują palonych ziaren ciągu dwóch tygodni prażenie, następnie, możesz iść do przechowywania ziaren kawy w zamrażarce. Musisz opakowanie ziaren kawy w torebkach Blokada zip, po usunięciu nadmiaru powietrza wewnątrz. Następnie umieścić worek zamek zip w worku spożywczych, w celu ochrony przed światłem. Freeze zawartość i raz, wyjąć, nigdy pójść na ponownego zamrażania.
Teraz możesz posiadać podstawową wiedzę na temat przechowywania ziarna kawy. Jeśli chcesz świeżo palonej i zmielonej kawy, należy użyć świeżo proszek kawy mielonej. W przeciwnym razie, można przejść do przechowywania ziarna kawy (albo zielonym lub palone) i szlifować je na proch, w razie potrzeby.

No comments:

Post a Comment