Thursday 27 October 2011

Aronia Berry

roślin jagodowych Aronia jest krzew liściasty z trzech odmian, sklasyfikowane w ramach rodziny różowatych. Powszechnie dalej aronii, to rodzimych roślin z Ameryki Północnej jest dostosowany w wilgotnych bagiennych siedlisk. Odmian nazywane są oparte na jagody kolor dojrzałej fazie. Powszechnie uprawiane odmiany są czerwone, aronia, fioletowy i czarny aronii aronia. Poza tym, czerwona odmiana jest bardziej smaczne niż inne. owoce aronii są również wykorzystywane jako źródło ciemnego barwnika. Tutaj będziemy przyjrzeć roślin jagodowych aronii i korzyści dojrzałe owoce aronii.
Opis Plant Aronia
Obecnie, roślin jagodowych aronii są powszechnie uprawiane w niemal wszystkich regionach świata, w szczególności dla ich dekoracyjność i antyoksydacyjne owoców bogatych. Są one bardzo odporne, pod względem dostępności wody, ekspozycja na światło słoneczne i odporność na choroby. Aby być bardziej precyzyjnym, możesz rozwijać te piękne krzewy i krzaki z mniejszą starannością i wysiłku. W naturalnym środowisku, ich uprawy znajdują się pod drzewami. Tak więc, nawet jeśli masz wystarczająco dużo miejsca w ogrodzie, krzewy aronii roślin jagodowych w większych drzew.
Oprócz zwisające owoce ponoszone w ramach klastrów, kolor liści i kwiatów letnich spadek dodać niepowtarzalny widok na ogród. Jednak dokładna kwitnienia mogą się różnić w zależności od warunków uprawy. Wraz ze wzrostem zainteresowania sadzenia aronii wśród miłośników ogrodnictwa, szkółki zachować większość odmian płytek aronii. Ponadto, kilka nowych odmian są rozwijane do uprawy w ogrodach. Chociaż niektóre są cenione za ich najlepsze walory estetyczne, inne są wybierane zawierające duże owoce.
Jeżeli planujesz uprawiać to krzew krajobrazu, w zależności od wyboru odmiany warunków klimatycznych na danym obszarze. Mimo, roślin jagodowych aronia rosną dobrze w każdym rodzaju uprawy warunek (piaszczyste, gliniaste, susza itp.), wybrać witrynę ogród, który otrzymuje częściową lub pośrednie działanie promieni słonecznych. Umieszczając je w bardzo ciemnych zakątków, zwiększa ryzyko mączniaka prawdziwego i inne zakażenia grzybicze. Należy podać minimalne wymagania wzrostu i rośliny aronia przyniesie duże jagody pod koniec lata.
Zalety Aronia Berry
owoce aronii jest źle w surowej postaci. W rzeczywistości, wspólną nazwą "aronia" podana jest w odniesieniu do bardzo cierpki, gorzki smak, niejadalne owoce na surowo. Kiedy dojrzałe, owoce aronii są wykorzystywane do produkcji dżemów, galaretek, soków, syropów, win i nalewek. Antyoksydacyjne własności owoce aronii pochodzi z fenolowych nazwie antocyjanów fitochemiczne pigmenty, które są obecne w dużych ilościach. Nie ma innych owoców jagodowych, które pasują do przeciwutleniacz wartość owoce aronii.
Odmiany czarno-aronia zawiera najwyższy procent przeciwutleniaczy. Biorąc to pod uwagę, rygorystyczne badania przeprowadzono na aronii czarnym i fioletowym. Niektóre korzyści zdrowotnych świadczonych przez owoce aronii stabilizują poziom cukru we krwi, chroniąc komórki wątroby, zmniejszenie reakcji zapalnych i minimalizując ryzyko chorób sercowo-naczyniowych. Badania prowadzone są w celu zbadania skutków anty guz owoce aronii. W przypadku okazuje się dodatni, to owoce aronii będzie doskonałym uzupełnieniem dla chorych na raka.
Dowiedz sie wiecej na:; Jadalne dzikie jagody, rodzaje Jagody - Lista różnych rodzajów owoców, tak, roślin jagodowych roślin aronii w stoczni i docenić jej piękno. Możesz używać świeżo zebranych owoców do produkcji soków i napojów orzeźwiających. W smaku sok z jagód aronii jest czymś wyjątkowym; znajdziesz to słodki i kwaśny (podobny do tego sok żurawinowy). W ogóle, jagody aronii i soku ekstraktu są używane w celach terapeutycznych. Włączenie jagód aronii przepisów w codziennej diecie i czerpać wiele korzyści z tego wspaniałego owocu.

No comments:

Post a Comment