Thursday 29 September 2011

Nasion kminku Ground Vs kminku

Jak wszyscy wiemy, kminek, jest bardzo ważnym przyprawa jest niezbędnym składnikiem w kuchni południowej Azji Wschodniej, zwłaszcza w kuchni indyjskiej. Pikantnym lub miskę meksykańskiego chili, nigdy nie smak pysznych bez tego aromatycznego przyprawy. Kminek jest suszonych nasion roślin kwiatowych, że kwiaty rocznie i należy do pietruszki rodziny. Jest bardzo aromatyczny i lekko gorzkawy smak z orzechowy smak. Kminek w trzech kolorach, czarnym, bursztyn i biały z czarnym jest najbardziej powszechnie stosowane. kminek są dodatki do żywności, również do przekazywania różnych i złożonych smak dla pewnych serów dla smakoszy końca. Niektóre przepisy wymagają kminku ziemi, który jest przygotowywany z nasion kminku. Tutaj będziemy dyskutować o nasiona kminku ziemi vs kminek.
Nasion kminku Ground Vs Kmin: Poradnik
Kminek mieć wzór paskowy i są kształcie łodzi że tapers na obu końcach. Są to ostry i lekko gorzki w smaku dość ostre. Ponieważ jest to dość mocny przyprawy, powinny być stosowane oszczędnie w kuchni, jak za dużo kminku może przysłonić całej płytki. Należy przechowywane w Szczelne pojemników i umieszczone w cool suchym jak twój spiżarnia od sunlight. kminek mogą być przechowywane w ten sposób na okres do sześciu tygodni, w ten sposób i mogą być stosowane cały temperowania soczewicy potrawy lub aromatyczne zupy i gulasze. Najlepszym sposobem na wykorzystanie całego kminek jest suche nasiona pieczone na patelni, aby wydobyć unikalny smak i aromat. Pralnia prażenia nasion kminku pomoże w wydaniu oleje w nasionach i tak będzie intensyfikacji smaku. Jeśli zamierzasz korzystać z kminkiem do hartowania, to trzeba najpierw suche pieczone kminkiem. Następnie rondelku i ciepła trochę oleju roślinnego. Once oleju rozpoczęła właśnie palenia, usunąć pan od ciepła i smażyć kminek z innymi cały przyprawy jak musztarda i kozieradki. Wlać olej ten wraz z przyprawami do swojego zupy i gulasze dać zupełnie nowy wymiar aromatu.
kminek Ground i składnik nasiona można wniesiona w większości sklepów ale najlepiej jest ziemi kilka własnych z nasion kmin. kminku ziemi ma bardzo intensywny orzechowy smak i mała ilość przeszła długą drogę. kminku ziemi powinny być przechowywane w szczelne butelki z dala od ciepła i światła słonecznego. kminek Ground nie przechowuje jak również kminek i można zachować je do 6 do 8 tygodni. Po tym kminku ziemi zaczyna tracić swój smak i aromat i staje się bezużyteczny zamknąć jako przyprawa. Więc to był informacji o nasion kminku ziemi vs kmin.
Nasiona kminku Konwersja do zmielonego kminku
Jedną z zalet nasion kminku ziemi vs kminek, że kminku ziemi mogą być używane do przyprawiania zup i curry i trochę kminku ziemi wystarczy na potrawę. To jest dobry pomysł, aby grind własne proszku kminek z nasion kminku i tu procedury. Do sporządzania kminku ziemi musisz ciepła skillet na wysokiej ciepła. Teraz pieczeń kminek na patelni na małym ogniu, mieszając ją ciągle z drewnianą łyżką. Kiedy nasiona kminku zmienia kolor na ciemniejszy odcień i uzyskać łagodny aromat przenieść nasiona do miski. Uważać nie do ponad roast nasion kminu lub okaże gorzki. Gdy prażonych nasion kminku ostygną grind je w moździerzu aż do uzyskania bardzo delikatnej strukturze proszku. Czytaj więcej na; kminku korzyści; Zastępca nasion kminku, więc było to kilka informacji dotyczących nasion kminku ziemi vs kminek. Niektóre świadczenia kminek zdrowia jego zdolności do poprawy trawienia i zapobiegają wzdęcia. Oprócz tego kminek może pomóc leczyć ból żołądka zgaga i jej olej działa jako uspokajającym do utwardzania bezsenność. Zatem istnieje wiele korzyści spożywania kminek oprócz kulinarnej zastosowań. Czy korzystasz cały nasion kminku lub kminku ziemi, tej przyprawy ma możliwość poprawiają smak swojego talerza.

No comments:

Post a Comment