Tuesday, 4 October 2011

Przyprawy Wok

Wok jest statkiem gotowania które jest najczęściej używane do gotowania autentyczne chińszczyznę. Obecnie ludzie rozważyć wok jako istotnego narzędzia w kuchni ponieważ nie może być wykorzystane tylko dla zamieszać smażenia, ale również dla celów jak głębokiego smażenia, parowania wrzących, stewing, braising itp. wok jest najlepszy sprzęt gotowania dla osób którzy zdrowia świadome lub zostały poproszone zmniejszyć spożycie tłustej żywności jako wok wymaga bardzo trochę oleju gotować żywności. Największą zaletą użyciu wok gotowania że łatwo do czyszczenia tego statku. Jednak przed zaczniesz używać wok ważne jest przeprowadzenie procesu sezonowania wok zapewnienia że żywność ślizgaczach w go bez przyklejaniu na dole. Więc jeśli zainwestowały w nowym wok, musisz zdecydowanie wiedzieć o jak sezon wok.
Jak Season Wok
Najpopularniejszych typów woks są wok stali węglowej żeliwne wok i nierdzewnej wok stali. Podczas węgla wok przyprawy stali i żeliwa wok jest niezwykle ważne, mówi się, że przyprawy ze stali wok nie jest w ogóle konieczne. Jednak trzeba dodać nieco więcej oleju podczas przygotowywania potraw z nierdzewnej wok stali niż inne rodzaje woki. Tutaj będziemy przyjrzeć sposobów cast wok przyprawy żelaza jak również wok stali węglowej.
Wok z oleju Przyprawy, pierwszy krok przyprawy wok jest ścieranie się wewnątrz garnka, aby usunąć warstwę ochronną, że producenci mają zastosowanie do ochrony wok z zardzewiałych się w sklepie. Do tego trzeba umyć wok w mieszaninie gorącej wody i detergent cieczy. Scrub wok z nierdzewnej stali płuczki do wszystkich powłok ochronnych jest usuwany. Przepłukać wok dokładnie i pozostawić do wyschnięcia dla kilka minut. Więcej na odlewanych przyprawy żelaza. ; Gdy wok jest całkowicie sucha, umieścić na piec na ciepła bardzo wysokie. Musisz zezwolić na patelni na ciepło na wysokim płomieniem przez kilka minut. W tym czasie będziesz obserwować że kolor wok przekształca ze stali siwy do niebieski, fioletowy, czerwony aż osiąga czarny kolor. Kiedy to nastąpi, nie musisz martwić gdyż jest to część procesu sezonowania. ; Po wykonaniu tej czynności potrwać kilka ręczników papierowych i zanurzyć je w oleju. Najlepszy olej celach przyprawienia wok jest olej kukurydziany lub olej arachidowy, choć jest również grzywny używaj oleju roślinnego. Rub oleju świateł ręczniki papierowe na całą wok. można wykorzystywać szczypce trzymać ręczniki papierowe, jeśli myślisz że ręce mogą przypadkowo dotykać gorących wok. Jednak nigdy nie należy wlewać olej bezpośrednio do woka. ; Gdy to nastąpi, niższe płomień i niech ciepła wok przez 10-15 minut. W tym czasie woka pochłoną oleju i zacznie się coraz bardziej ciemne. Musisz powtórzyć proces stosowania olej till wok staje bardzo ciemny. Więcej na przyprawy garnków żeliwa. ; Wyjmij wok z pieca i mogło ostygnąć w temperaturze pokojowej. Gdy jest całkowicie cool, można użyć wok do gotowania. ; Przyprawowe Wok z Salt; Oprócz wyżej metody podanej, możliwe jest również do sezonu wok z solą. Pierwszym krokiem jest podobny do np. nad jedną, trzeba umyć i zarośla wok, aby usunąć warstwę ochronną. ; Aby wysuszyć przemyto wok można utrzymać go na kuchenka i podgrzewać till cała woda odparowuje. Gdy to uczynisz, pakowane filiżankę soli koszernej do woka i rozpocząć mieszając. Musisz mieszać sól nieprzerwanie przynajmniej dwudziestu minut. Musisz upewnić że sól osiągnie krawędzie wok równocześnie mieszając. Więcej na przyprawy na patelni z żeliwa. ; Kiedy zamieszać sól w wok, zobaczysz że dołu wok zaczyna ciemnienie po pięciu minutach. Po 18-20 minut, znajdziesz że cały wok stał czarny. Wyrzuć soli z wok i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Spread cienkowarstwowe oleju na wok przed rozpoczeciem gotowania w nim. ; Mam nadzieję ten artykuł na jak sezon wok został pomocne dla Ciebie w zrozumienie procesu sezonowania wok. Po doświadczonych swoją wok, jest gotowy do gotowania. Jednakże jeśli znajdziesz żywność jest wtykający do dołu wok, musisz powtórzyć cały proces przyprawy ponownie. Niemniej raz zrobiłeś przyprawy, nie masz spędzić zbyt dużo czasu przemyciu wok po gotowaniu. Aby oczyścić wok po masz gotowane aw niej wszystkich musisz zrobić jest pour trochę gorącej wody na nim i swish go non szczotka ścierne. Stosowanie małej ilości oleju na cały wok przeszkodzi przed rdzewieniem.

No comments:

Post a Comment

Post a Comment