Wednesday 23 November 2011

Cebula Nutrition Facts

Cebula, którego nazwa botaniczna jest Allium cepa, są jednym z najstarszych znanych warzyw. Są one pochodzą z Azji i uprawiany od ponad pięciu tysięcy lat. W Indiach cebula zostały wykorzystane do celów medycznych, ponieważ promuje zdrowie i ma wiele leczniczych właściwości. Wbrew powszechnemu przekonaniu, cebula nie głównym, ale modyfikacja kulistych macierzystych. Cebula w wielu typach jak białe cebule, żółty cebula (włoski odmiany), czerwoną cebulą i cebuli fioletowy. Cebula jest również klasyfikowane w zależności od ich smaku, jak ostry, pikantny, a nawet słodko. cebula biała, znany również jako perła cebuli, są słodsze odmiany cebuli i serwowane są zupy (jak Francuska zupa cebulowa), hamburgery i sałatki. Ponad 600 gatunków cebuli znajdują się na całym świecie. Powodem cebuli płacz, ponieważ cebuli zawierają składnik chemiczny zwany siarczki, które po uwolnieniu do atmosfery często drażnią gruczoły łzowe w oczach, co prowadzi do produkcji łez. Czy jeść surowe cebule lub jedzą w formie gotowanej w żaden przepis, to jest bardzo korzystne dla zdrowia, jak wiele wartości odżywczych cebuli. Zobaczmy więcej o fakty żywienia cebuli. Więcej informacji na temat cebuli przejść cebula - żarówki magii.
Cebula odżywczych
Choć cebula bardzo mniej kalorii, dodają smaku do różnych receptur. Na porcję cebuli zawiera tylko około 45 kalorii. Cebule są bardzo pożywne, ponieważ mają one bardzo niską zawartość sodu, nie zawierają złego cholesterolu (lipoprotein o niskiej gęstości lub LDL) lub tłuszczu i są bogatym źródłem błonnika, witaminy C i innych składników odżywczych. Zawiera cebuli w diecie jest znany do odwrócenia wielu chorób, w tym kilka śmiertelnych chorób, np. raka. Ze względu na te liczne korzyści zdrowotne, cebuli są integralną częścią każdej kuchni dookoła świata. Poniżej zamieszczono kilka wartości odżywczych cebuli
Cebula zawiera dwusiarczek allilu i Allium, dwa fito-związki chemiczne, które mają anty-mutagenne i pomóc w walce organizm przed różnego rodzaju nowotworów. , A także mają właściwości anty cukrzycy i pomaga obniżyć poziom cukru we krwi u cukrzyków. ; Cebula są także uważane za jeden z dobrych źródeł cholesterolu. Według badań, osoby, które spożywają jedną cebulę codziennie podnieść poziom dobrego cholesterolu (lipoprotein o wysokiej gęstości i HDL) w organizmie. ; Cebula zawiera flawonoidy nazywane kwercetyna, która właściwości przeciwutleniające i pomaga w redukcji i eliminacji działanie wolnych rodników w organizmie. Hamuje także utlenianie lipoprotein o niskiej gęstości i wytwarza witaminę E.; Cebula oczyszcza krew, poprawia układu krążenia i zmniejsza ryzyko chorób serca. ; Cebula również zahamowanie wzrostu komórek nowotworowych i nowotworów i zapobiegania rozwojowi różnych typów nowotworów, takich jak rak jajnika, rak prostaty, rak jelita grubego, raka piersi i raka przełyku. ; Cebula ma właściwości przeciwzapalne i zmniejszyć ból i obrzęk spowodowany z powodu reumatoidalnego zapalenia stawów i osteoporozy i innych powikłań związanych z powodu astmy. ; Cebula, specjalnie dymki, znane są w celu złagodzenia infekcji zatok. sok pachnące szczypiorku lub plasterek cebuli jest popularne w Chinach środek do leczenia infekcji zatok. ; Nutrition Facts o Cebula
Średnich cebuli (około 100 g) zawiera następujące składniki odżywcze;
NutrientNutrient wartości; g Carbohydrates9.35; diety fibers1.9 g; Razem fat0.10 g, g Proteins1.10; g Water97.0; mcg Folate20; mcg Thiamin0.045; mcg Riboflavin0.028; Witamina A6 mg; Witamina C7. 5 mg, Calcium25.5 mg; Magnesium12.0 mg; Manganese0.1 mg; Phosphorus32.0 mg; Potassium162 mg
Aby uzyskać więcej informacji na fakty żywienia cebula, powinno być:; Onion: Kalorie w Onion; Cebula Korzyści zdrowotne; Cebula wartości odżywczej; To było jakieś informacje o fakty żywienia cebuli. Cebula, są one gotowane lub surowe można dodać aromat do wszystkich przepisów i promocji zdrowia. Więc cebula jest słusznie nazywany "roślinny cud".

No comments:

Post a Comment