Wednesday 16 November 2011

Chrzan Root

Chrzan roślin pochodzi z Europy i Azji, a korzenie chrzanu znajduje szerokie zastosowanie w kuchni południowo-wschodniej Azji do nadawania bardzo charakterystyczny i mocny smak. Chrzan roślina podobna do gorczyca i ma duże zwinięte liście i klastrów małych kwiatów. Sama roślina jest niejadalna korzenie chrzanu, ale jest stosowany do aromatyzowania zup i gulaszu jak to pieprzny ostry smak podobny do smaku musztardy. Korzenie chrzanu ma brązowy kolor, a jego zewnętrzne mięsistych nim Snowy w kolorze białym. Gdy korzeń chrzanu tartego lub zgnieciony, uwalnia olejki eteryczne znane jako izotiocyjanianu co daje jej ostry smak. Jeśli chrzan tarty korzeń jest trzymane na zewnątrz, szybko traci swoją moc i smak. Tak jest zazwyczaj przesiąknięty ocet, aby utrzymać swoje pieprzny smak i aromat.
Rosnące korzenie chrzanu
Sadzenie korzenie chrzanu w ogrodzie to świetny pomysł, jeśli chcesz dostać świeże chrzan umieścić w naczyniach. Najlepszym sposobem, aby rozwijać je przez posadzeniem z korzenia cięcia, a nie z chrzanem nasion. Możesz pobrać cięcia poprzez zakup i korzenie chrzanu i cięcie go i posadzeniem w ziemi. Cover ciecia korzeni z glebą, a następnie całkowicie ją dokładnie wodą. Jeśli nie ma miejsca na ogród lub mieszkasz w mieszkaniu, możesz rozwijać chrzan nawet w głębokim pojemniku tak długo, jak woda regularnie. Po uprawianych roślin, można odkopać niektóre korzenie chrzanu, delikatnie podnosząc ją z ziemi. Oderwij kwota jest potrzebna i pogrzebać reszta korzenie w ziemi. Chrzan rośliny są bardzo niskie koszty eksploatacji i nie wymagają specjalnej opieki, lub nawozów sztucznych. Przeczytaj informacje na temat warzyw.
Świadczenia zdrowotne korzenie chrzanu
Istnieje wiele korzyści zdrowotne płynące z korzenie chrzanu. Może być stosowany jako naturalny leczenia schorzeń reumatycznych i przeciw, ponieważ jest bogata w glukozynolany, zużywa korzenie chrzanu regularnie zmniejsza ryzyko chorób nowotworowych i zapobiega rozwojowi nowotworów. Jest również stosowany do zmniejszenia obrzęk i zapalenie stawów ciała jako korzenie chrzanu ma możliwość rozszerzenia naczyń włosowatych naczyń krwionośnych po zastosowaniu na skórę. To z kolei zwiększa krążenie krwi i pomaga w eliminacji szkodliwych toksyn z organizmu. Chrzan korzeń stosowany jest również jako skuteczny środek do leczenia naturalnego łamanie w kościach i bóle mięśni. Świeżo tartym chrzanem główny jest umieszczony wewnątrz szmatką muślinu i stosowane na tym terenie, aby uzyskać natychmiastową ulgę. Ze względu na obecność lotnych olej, chrzan korzeń stosowany jest w łagodzeniu kaszlu, zapaleniem oskrzeli, zatok i innych chorób układu oddechowego.
Chrzan Przepis Root
Istnieje wiele przepisów kulinarnych, które można zrobić z chrzanem korzeniach i tu są dwa podstawowe, które można łatwo przygotować w domu.
Chrzan z octem
Składniki, 1 szklanka korzenie chrzanu, obrane i pokrojone w kostkę, 2 łyżki cukru ¼ łyżeczki soli, ¾ szklanki białego octu; Metoda
W elektrycznym spożywcza, mieszanki korzenie chrzanu, cukru, soli i octu, aż masa będzie gładka i dobrze połączone. Należy uważać, aby zachować twarz od procesora i chrzan ma bardzo silny i ostry zapach. Przechowywać w szklanym słoju i przechowywać go w lodówce. Ta mieszanina może być przechowywana nawet przez 4 tygodnie w lodówce.
Sos chrzanowy
Składniki, ¼ szklanki jogurtu naturalnego beztłuszczowe, 2 łyżeczki chrzanu puree, 2 łyżki majonezu, 1 łyżeczka soku z cytryny, 2 łyżki dymki, posiekane; Metoda
W małej misce wymieszać wszystkie składniki szkła razem aż są dobrze połączone. Możesz użyć tego sosie chrzanowym, aby uatrakcyjnić szafie pieczeń z jagnięciny lub może być również stosowany jako spread kanapki.
Tak, to było wszystko o korzenie chrzanu i jak można je wykorzystać. Choć można kupić butelkowane wersji korzenie chrzanu, które przesiąknięte jest w occie, to jest bardzo łatwe do wykonania w domu. Ponieważ korzenie chrzanu jest dość ostry, trochę przechodzi długą drogę w przyprawiające się każde danie.

No comments:

Post a Comment