Friday 4 November 2011

Etykieta stole

Tabela manier i etykiety odegrać ogromną rolę w tworzeniu lub zerwanie wrażenie Ciebie na innych ludzi. Podczas uroczystej kolacji, jeden ma przestrzeganie tradycyjnej etykiety i zachowania przy stole, aby uniknąć kłopotliwych sytuacji danej osoby, gospodarza i innych gości. Oto przewodnik na etykiety stole, których należy przestrzegać podczas uroczystego posiłku.
Jadalnia etykiety
Jednym z podstawowych etykiety obiad śledzić podczas kolacji jest przybycie w określonym czasie i we właściwy strój. Jeśli będzie za późno, zalecane jest informują przyjmujące wcześniej. Oto etykiety do pójścia na stole.
Kącik; Jest to przyjmującego odpowiedzialność za przypomnienie gości na swoje miejsca. Jeśli nie ma żadnych tabliczek do tego samego, lepiej jest ustać zamiast pozostawać na niewłaściwym miejscu. ; Male eskorty mają pomóc paniom w osiedlania się i nie siedzi się przed panie są wygodne. ; Należy usiąść w pozycji pionowej postawy, a nie przeczucie lub chudego w tabeli. Odpoczynek łokcie, telefony komórkowe, torebki, itp., na stole jest w sumie, nie, nie. ; One nie powinny siedzieć z nogami lub owinięty wokół wyciągnął szeroki pod stołem. ; Gastronomia, Rozłóż serwetka i umieścić ją na kolanach. Po jej rozłożeniu nie umieszczać go na stole do czasu, gdy skończysz z kolacji. Jeżeli opuścić miejsce pomiędzy kolacji przez jakiś czas, miejsce serwetkę na krześle i nie na stole. ; Lepiej znać odpowiednie ustawienia tabeli (naczynia i sztućce) przed rozpoczęciem jedzenia. Należy pamiętać, naczynia po lewej stronie (masło pieczywo, deser) są twoje, jak i napoje, w prawo są twoje. To jest żenujące używać sąsiada srebra i szkła. ; Można zacząć jeść kiedy serwowane są dla wszystkich członków (w małej partii) lub, gdy host zaczyna się (w dużej partii). , Start z srebra umieszczone na stronie peryferyjnych i pracować na swój sposób, w jak kursy przechodzą. W razie wątpliwości, obserwować i naśladować gospodarza. ; Zgodnie z amerykańskim stylu odżywiania się, należy trzymać nóż w prawej ręce, a widelec w lewej, a następnie przełączać widelec do prawej ręki do jedzenia. ; W stylu europejskim, jedzenia, nóż w prawej ręce, widelec w lewej, ale kto spożywa z widelcem w lewej ręce, bez konieczności przełączania się. ; Jednym z najważniejszych etykiety stołem pamiętać, że używane srebra Nigdy nie należy umieszczać z powrotem na stole. Należy zawsze mieć na talerzu lub w misce. , Silverware kiedyś nigdy nie powinny być ponownie użyte. Z drugiej strony, nieużywane srebra należy pozostawić na stole. ; Po zakończeniu jedzenia, miejsce widelec i nóż w płycie, pół krotnie serwetkę i umieścić ją na stole. Nie należy całkowicie złożyć serwetkę lub kruszonką z niego kulę. ; Różne stołem etykiety; Przechodząc żywności, należy go od lewej do prawej, nie rozciągają się nad stołem. Po drugie, jest również złe maniery przechwycić sól, żywność od kiedy jest na trasie do kogoś innego. ; Jednym z etykieta przy stole jest przekazanie sól i pieprz razem nawet wtedy, gdy poprosił o jednej z dwa. , Jest złe maniery dmuchać na gorące jedzenie. Poczekaj, aż ostygnie żywności przed jedzeniu. ; Spadki, masła, itp., powinny być traktowane z płyty służące do talerza przed jedzeniem. ; Osobiste srebra nigdy nie powinien być wykorzystywany do obsługi żywności dla siebie. Zawsze skorzystać z srebra porcji. , Jest w porządku, jeśli zostawisz jedzenie na talerzu, jeśli są pełne. ; Wreszcie, istotne jest, aby nadążyć z partii podczas jedzenia. Nie kontynuować jedzenie na długo, gdy inni przestali lub zrealizować wszystkie kursy pośpiesznie. , Czytaj więcej podobne artykuły na temat:, Business Dinner Etykieta, Proper Jadalnia Etykieta, Sztuk Jadalnia Etykieta, To były podstawowe i proste etykiety stole, że trzeba się kierować przy w uroczystego posiłku. Więc następnym razem zapraszamy na uroczysty obiad, nie daj się zastraszyć. Pamiętaj, że praktyka czyni człowieka doskonałego. - Powodzenia.

No comments:

Post a Comment